Riesling

Riesling is de meest geteelde druif in Duitsland. Het imago van zoete wijnen uit Duitsland klopt al heel veel jaren niet meer. Van Rieslings worden wijnen gemaakt die met gemak op wereldniveau meedraaien. Dan is wijnkennis wel vereist. De ene wijnmaker is de andere niet. En de regio afkomst is ook belangrijk. Een goede Riesling heeft balans tussen zuur en zacht qua afdronk. Jong drinken en de kern is zacht citrusfruit. In Duitsland zijn veel wilde zwijnen (De schnitzels). Drink daar een Riesling bij en klaar is Kees! Een Spaetburgunder mag ook. Het lievelingseten van de wilde zwijnen.

Past goed bij de Hollandse keuken, stampotten, zuurkool met vette worst en spek. Karakter: zuur en zachtheid zijn in balans. Geel fruit, abrikoos, perzik kruisbes. De zoete Riesling (bruine fles) kan zeer goed bewaard worden. De droge wijn (groene fles) is met 2 jaar op zijn best. De Riesling groeit op terroirs in Duitsland, Elzas en Noord Italië. Mijn wijn aanbeveling: Riesling van Krugscherhof (Motzenbäcker) uit Rheinhessen.

HEERLUK

Mijn wijnen:

Riesling