Vianen Proeft

Uit het Kontakt VHL

Ronald Elbersen van wijnhandel Heer-Luk organiseert op zaterdag 7 september met tien andere enthousiaste ondernemers een culinair evenement op het plein bij de Grote Kerk in Vianen. Dat alles onder de noemer Vianen Proeft.

Elbersen nam vorige week het initiatief nadat bekend was geworden dat Proef Vianen dit jaar niet door zou gaan. De organisatie (OVV) had te weinig aanmeldingen. 

Elbersen liet het er niet bij zitten. Hij had voor het evenement al veel extra wijn ingeslagen. “Het was altijd zo’n leuk evenement en dat moet gewoon een vervolg krijgen. Natuurlijk is het lastig om ondernemers enthousiast te krijgen. Maar dat betekent gewoon dat je er iets harder aan moet trekken.”

In de derde week van augustus heeft Elbersen een vergunning aangevraagd bij de gemeente Vijfheerenlanden. Ook werd contact gelegd met het kerkbestuur en met partytentenverhuurbedrijf Stardrift. “Vrijdagmorgen lag de vergunning op de mat. Dat was echt geweldig.”

Elbersen vindt het ook fantastisch dat het bestuur van de kerk meewerkt. “We hebben gekozen voor het kerkplein, omdat je dan niet de Voorstraat hoeft af te sluiten.”

Naast Heer-Luk wijnhandel en proeverij heeft Elbersen ook toezeggingen van Bram van Diermen (vis met oesters en zalm), Brederode wijnkopers, Mamma Mia, Het Franse Hof (Lexmond), Smulprint, Eetcafé de Rooie Reiger, Bij Verweij, Restaurant de Vrijstad en Viaanse Kaashuis.

Vianen Proeft duurt van 14:00 tot 20:00 uur.

Klik hier voor het artikel in het Kontakt VHL

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.