heer-luk-web-01

Over HEERLUK

Wijnhandel en proeflokaal HEERLUK selecteert en importeert de wijnen, porten en sherry’s rechtstreeks bij kleinschalige wijnhuizen uit de Oude Wereld, zoals de traditionele wijnlanden in Europa ook wel worden genoemd. In tegenstelling tot wijnen uit de Nieuwe Wereld, die veelal uit het zuidelijk halfrond komen, staat de herkomst van de druivenrassen bij de Oude Wereld centraal. 
HEERLUK werkt samen met leveranciers die zich al eeuwenlang bezighouden met de kunst van het wijn maken. Wij geloven namelijk niet in geautomatiseerde processen, maar houden van échte smaaksensaties die voortkomen uit de verschillende wijngaarden, de variëteit in de druiven en de klimaatinvloeden. Het resultaat is een wijnassortiment met karakter.

Wijnen met een verhaal

De drijvende kracht achter deze filosofie is Ronald Elbersen, die het bedrijf begin 2018 oprichtte. Naast het feit dat kwaliteitswijn ontzettend lekker is, houdt hij van wijn vanwege het ambachtelijke karakter. Omdat het eindresultaat afhankelijk is van zo veel invloeden, is het maken van écht goede wijnen namelijk een kunst. Bovendien is geen jaargang hetzelfde, waardoor het een verrassend product blijft. 
Als levensgenieter en gediplomeerd sommelier weet Ronald zowel privé als bedrijfsmatig alles over wijnen. Ook zijn horeca-achtergrond en ruime commerciële werkervaring komen goed van pas. Met zijn kennis en kunde vertaalt hij jouw wensen moeiteloos in een maatwerkadvies, waarbij er niet alleen rekening wordt gehouden met de smaakvoorkeuren, maar ook met wat er verder nog belangrijk is. Met een persoonlijke benadering en grote mate van betrokkenheid maakt HEERLUK van elke gelegenheid een feestje.

heer-luk-web-19

Vliegende start

In het voorjaar van 2018 lanceerde Ronald zijn bedrijfsconcept in de Kloostertuin in het historische centrum van Vianen, waarmee hij een vliegende start kreeg. De zestig zitplekken die HEERLUK tijdens het terrasseizoen tot haar beschikking had, waren dag na dag bezet. De input die hij verzamelde, gebruikte Ronald om het concept nog verder te professionaliseren. Na deze succesvolle aftrap is HEERLUK uitgegroeid tot een begrip in de regio Vianen. En sinds 2019 is het assortiment ook online bereikbaar voor mensen buiten dit gebied.